Medewerkers

Maartje Prof. Dr. Maartje Raijmakers
Maartje Raijmakers is projectleider van het baby- en peuteronderzoek. Zij is werkzaam bij de afdeling Ontwikkelingspsychologie van de UvA. Het meest recente onderzoek betreft de leerprocessen waarmee kinderen de wereld om zich heen structureren. Dit onderzoek is er op gericht te begrijpen wat kinderen kunnen en doen. Resultaten worden onder andere toegepast in een samenwerking met Science Centrum NEMO, waar zij is aangesteld als bijzonder hoogleraar. Zij is onder andere betrokken bij het onderzoeksproject TalentenKracht, gefinancierd door het Ministerie van OCW en VTB.


paul-boersma.jpgProf. Dr. Paul Boersma
Paul Boersma is hoogleraar bij Fonetische wetenschappen, waar hij onderzoek doet naar de kleinste eenheden van taal: klanken. In 2009 richtte hij de onderzoeksgroep Emergent categories and connections op, waar zijn werk bij het Babylab een voortzetting van is. In samenwerking met Maartje Raijmakers en Susan Bögels wil hij nu niet alleen kijken naar hoe klankcategorieën, maar ook hoe andere categorieën worden geleerd, zoals objecten en emoties. Hier vind je een interview met de professoren Boersma, Raijmakers en Bögels over hun gezamenlijke onderzoeksproject.


evin-klein.jpg
Dr. Evin Aktar
Evin doet onderzoek naar hoe baby’s emoties leren. Hiervoor werkt ze samen met de afdelingen Pedagogiek en Psychologie en kijkt vooral naar baby’s tussen de 12 en 14 maanden. Na een BA Psychologie in Istanbul en de onderzoeksmaster in Amsterdam heeft ze het zeer naar haar zin op de UvA, maar ze spreekt (nu nog) liever Engels dan Nederlands - of Turks natuurlijk. Hier vindt u haar website.


Dirk-Jan Vet
Dirk-Jan Vet
Dirk-Jan is onze labtechneut: expert in de Tobii-eyetracker en in de EEG-apparatuur. Hij ontwikkelt zelf technieken om zo handig mogelijk onderzoek te kunnen doen, staat ons bij wanneer er iets mis gaat en ondersteunt bij het ontwikkelen van experimenten in E-prime. Behalve onze professionele probleemoplosser is hij ook een zeer goed dammer.Daan van Renswoude
Daan van Renswoude MSc
Daan is in september 2015 begonnen met zijn promotie project in het babylab. Hij doet onderzoek naar hoe baby’s de wereld waarnemen door baby’s foto’s te laten zien en in kaart te brengen waar de aandacht van de baby’s naartoe gaat.Judith Suttrup
Judith Suttrup MSc
Judith Suttrup is een Duitse PhD student. Bij het Nederlands Hersen Instituut onderzoekt zij hoe het brein acties en beweging begrijpt.Neomee Alain
Neomee Alain
Néomée Alain ondersteund Judith Suttrup als onderzoekassistent. Zij komt uit Canada en heeft twee meisjes van 5 en 7 jaar.
linda.jpg
Linda van den Berg
Linda is een Research Master Psychology student aan de Universiteit van Amsterdam. Voor haar stage onderzoekt zij samen met Daan van Renswoude of baby’s, net als volwassenen, de neiging hebben om bij het zien van plaatjes meteen naar het midden kijken.
ana.jpg
Ana Pinho
I am a Portuguese Research Master Student at UvA. I have been doing my Research Internship at Babylab since December, 2015 under the project Emotion processing in infancy and the supervision of Dr. Evin Aktar. Studying how infants attend to and process facial expressions of emotions in their first years of life is completely fascinating. My research interests are particularly related to infants’ attention to negative emotions in the second half of the first year after birth.

susanne-schulz.JPG
Susanne Schulz
I am a Research Master student in “Child Development and Education” at the UvA and I originally come from Germany. For my internship, I am working with Evin Aktar to investigate infants’ pupillary responses to emotions. Particularly, I am interested in the link between temperament and emotion processing, which is my current thesis project.
janneke.JPG
Janneke Hommes
Ikzelf werk mee aan de emotie-studie, waarbij verschillende gezichten met emoties en pupilgroottes op een scherm getoond worden aan baby’s en hun ouders. Door middel van eye-tracking wordt gemeten waar baby’s en ouders precies naartoe kijken en hoelang de kijkduur is. Het doel van het onderzoek is een samenhang onderzoeken tussen reacties van ouders en reacties van baby’s op pupilgroottes en gezichten met verschillende emoties.

Deelnemen