Op deze website kunt u alles lezen over ons onderzoek naar de ontwikkeling van baby’s en peuters van de Universiteit van Amsterdam.

Op het moment hebben wij meerdere onderzoekjes bij ons op het babylab. Ons onderzoek richt zich vooral op emotionele ontwikkeling, taalverwerving en cognitieve ontwikkeling. De concrete studies die we momenteel uitvoeren bij baby’s en peuters staan nader beschreven onder Babystudies en Peuterstudies.

Resultaten van recente studies vindt u in onze nieuwsbrief:Babylab Nieuwsbrief 2016

De methode die we hiervoor gebruiken is eyetracking: we meten met een speciale camera waar en hoe lang de baby’s precies kijken naar foto’s of filmpjes. Elk onderzoekje staat los van onze andere onderzoekjes, en duurt maximaal 15 minuten. Een afspraak duurt meestal een half uur, waarbij we voldoende tijd nemen om alle vragen te beantwoorden.

plaatje_wiegbabylab.jpg Omdat baby’s al snel peuters worden, is ons babylab voortdurend op zoek naar nieuwe baby’s. Meer informatie over deelname kunt u vinden onder Deelnemen. Als uw baby nu nog jonger is dan de gewenste leeftijden kunt u zich toch aanmelden; wij nemen dan contact op zodra uw baby oud genoeg is. Wij hopen dat meedoen een leuke en vaak bijzondere ervaring is voor zowel ouder, kind als onderzoeker. Tegelijkertijd vergroot het onze kennis over hoe baby’s zich ontwikkelen, wat uiteindelijk weer van belang is voor kinderen met een risico op stoornissen.
Alvast dank voor uw interesse!

Deelnemen