Voor het onderzoek zijn wij op zoek naar baby’s en peuters in de leeftijd van 1 tot 20 maanden oud. Bent u ge├»nteresseerd om nu of in de toekomst met uw baby of peuter mee te doen, dan willen wij u vragen ons een emailtje te sturen op dit adres HoeLerenBabies@gmail.com.

Mocht u van ons via de gemeente een brief hebben gehad waarin wij vragen of u met uw kindje zou willen meedoen, dan zijn onze procedures als volgt: De brief is verstuurd door de gemeente naar een aantal ouders (random selection), waarvan wij geen enkele gegevens hebben. Wij kunnen alleen contact met u opnemen als u zichzelf vervolgens bij ons inschrijft. Naar aanleiding van deze inschrijving nemen wij dan weer contact met u op, en dit zal altijd per e-mail of telefoon zijn. Als uw kindje dan de juiste leeftijd nadert voor een onderzoekje zullen wij u vragen om bij ons langs te komen. Voor het meedoen zult u een kleine vergoeding of een cadeautje voor uw kind ontvangen. Afhankelijk van het onderzoekje vragen wij u bij ons langs te komen op de Spuistraat of op de NieuwePrinsengracht.

U kunt natuurlijk ook eerst via e-mail informatie vragen: HoeLerenBabies@gmail.com

Momenteel zijn er verschillende studies waarvoor wij kinderen zoeken. Het gaat hierbij om een eenmalige afspraak die maximaal anderhalf uur in beslag neemt.

plaatje_wiegbabylab.jpg Ook als u jongere of oudere kinderen heeft, kunt u ons mailen voor meer informatie of het deelnameformulier invullen. Onze onderzoekjes lopen namelijk wel meestal een halfjaar tot een jaar. Gezien deze lange onderzoeksperiode proberen wij ook alvast ouders met jongere kinderen te benaderen. Daarnaast zijn wij soms ook op zoek naar oudere kinderen in de leeftijd tot 5 jaar. Wij zullen in dat geval uw gegevens bewaren en contact met u opnemen wanneer uw kind de juiste leeftijd heeft bereikt voor een van de latere onderzoekjes.

Onder Labbezoek kunt u lezen hoe deelname aan het onderzoek in ons Babylab precies in zijn werk gaat.

Het betreffende onderzoek naar de cognitieve ontwikkeling van baby’s en peuters wordt gefinancierd door een NWO subsidie toegekend aan Prof. Maartje Raijmakers. Verdere ondersteuning wordt verzorgd door de Universiteit van Amsterdam.

Onderzoek