Eye-tracker

Tijdens de onderzoeken in ons Babylab zal er gebruik worden gemaakt van een eye-tracker. Deze speciale camera zit in het beeldscherm ingebouwd en is in staat om tijdens het onderzoek de oogbewegingen van uw kind te volgen. Op deze manier kunnen wij exact bepalen waar uw kind kijkt en hoe lang uw kind kijkt. De ouder blijft dan achter of naast het kind zitten.

Voor ons als onderzoekers is het erg informatief wanneer een kind wel en wanneer het niet meer kijkt naar het scherm. De algemene aanname is hier dat als iets nieuws getoond wordt, het kind net zolang kijkt naar het scherm totdat de informatie niet meer nieuw is. Als het saai wordt, dan gaan kinderen op zoek naar iets anders, zoals bijvoorbeeld hun sokken. Juist dan passen we de informatie aan op het scherm, en zijn we benieuwd of kinderen de verandering wel of niet opmerken.

Daarnaast geeft de eye-tracker ons ook informatie waar kinderen op het scherm naar kijken. Als ze een mens zien, kijken ze dan vooral naar de ogen? En als ze meerdere voorwerpen tegelijkertijd zien, wanneer kijken ze dan naar welk voorwerp? Zo kunnen we bijvoorbeeld onderzoeken hoe goed ze woordjes leren, door te vragen waar het nieuwe woordje is, en te kijken of ze dan inderdaad naar het bijbehorende voorwerp gaan kijken.

Meer informatie over onze studies kunt u vinden bij Babystudies.

eyetracker_babylab.JPG

Deelnemen